Ei mikään fitness-tyttö

Opiskelin personal trainingin perusopit Trainer4youn koulutuksessa. Liikunta vaikuttaa merkittävästi hyvinvointiin ja olen kiinnostunut enemmän liikunnan tuomasta hyvästä olosta, kuin rasvaprosentin tasosta – vaikka sekin siinä sivussa pysyy kohdillaan. Tavoitteeni on, että liikunta on harrastajalleen mukava osa arkisia rutiineja.

Personal trainer Järvenpää – Maria Hakulinen fatbikella

Nuorgamissa fatbikella

Mikä sitten on sopiva tapa ja määrä liikkua? Yksilölliset erot ovat suuria. Hyvinvoinnin edistämiseen riittää vähempikin, kuin viisi kertaa viikossa salilla käynti ja jatkuva äärirajoilla treenaaminen. Hyvässä kunnossa voi olla täysin ilman salilla käymistäkin, johon monella ei arjen kiireessä aika tai jaksaminen riitäkään.

Jos jokin sairaus rajoittaa liikuntakykyä, liikunta on tärkeä tekijä toipumisen edistämisessä mutta tällöin on tärkeää muistaa rauhallinen, kuntouttava ote liikkumiseen. Silloin voi olla tilanne, että kannattaa unohtaa hetkeksi perinteiset treenit, 3×15 sarjat ja antaa keholle tarvittava aika toipua kevyemmillä, sekä lyhyemmillä treenitahdeilla.

Lautailuharjoittelua Keravan Talmassa

Omia suosikkejani lihaskuntoharjoittelussa on jumppapallo vatsalihastreeneissä, salilta löytyvät jalkaprässi ja alataljasoutu (selkälihasten vahvistus, ryhdin tukeminen), sekä kahvakuula ja käsipainot, jotka kulkevat lomillakin mukanani ja joskus jopa muistan käyttää niitä siellä.