Taikasoppa – lämmittävä keitto

Syys- ja talviherkutteluuni kuuluu erilaiset keitot ja padat. Yksi keittiössäni usein poriseva suosikki toimii myös flunssan ennaltaehkäisijänä ja karkoittajana.

1 sipuli

5 valkosipulinkynttä

4 porkkanaa

Pala tuoretta inkivääriä pilkottuna

1 punainen paprika

1 keltainen paprika

1 prk käyttövalmiita vihreitä tai punaisia linssejä (esim. GoGreen)

1 prk käyttövalmiita kikherneitä

2 tlk kookosmaitoa

1 parsakaali

1-2 tl kurkumaa

1-2 tl juustokuminaa

1 tl suolaa

ripaus kardemummaa

 

  1. Laita isoon kattilaan kiehumaan litran verran vettä
  2. Paista pannulla voissa tai öljyssä hetken aikaa hyvin miedolla lämmöllä viipaloidut sipulit ja paprikat, pilkotut valkosipulinkynnet ja mausteet.
  3. Tässä välissä voisi olla hieno kuva kasviksista pannulta, ellei se olisi näyttänyt allekirjoittaneelta samalta kuin sinullakin räiskyvien rasvaisten reunojen kanssa.
  4. Kaada pannun sisältö kiehuvaan veteen kattilaan, lisää kaikki muut ainekset paitsi parsakaali – se lisätään vasta viimeisiksi muutamaksi minuutiksi. Keitä vähintään puoli tuntia, mutta maukkaan keiton saat parin tai kolmenkin tunnin hauduttelun jälkeen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *