Syys- ja talviherkutteluuni kuuluu erilaiset keitot ja padat. Yksi keittiössäni usein poriseva suosikki toimii myös flunssan ennaltaehkäisijänä ja karkoittajana.
1 sipuli
5 valkosipulinkynttä
4 porkkanaa
Pala tuoretta inkivääriä pilkottuna
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 prk käyttövalmiita vihreitä tai punaisia linssejä (esim. GoGreen)
1 prk käyttövalmiita kikherneitä
2 tlk kookosmaitoa
1 parsakaali
1-2 tl kurkumaa
1-2 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
ripaus kardemummaa
- Laita isoon kattilaan kiehumaan litran verran vettä
- Paista pannulla voissa tai öljyssä hetken aikaa hyvin miedolla lämmöllä viipaloidut sipulit ja paprikat, pilkotut valkosipulinkynnet ja mausteet.
- Tässä välissä voisi olla hieno kuva kasviksista pannulta, ellei se olisi näyttänyt allekirjoittaneelta samalta kuin sinullakin räiskyvien rasvaisten reunojen kanssa.
- Kaada pannun sisältö kiehuvaan veteen kattilaan, lisää kaikki muut ainekset paitsi parsakaali – se lisätään vasta viimeisiksi muutamaksi minuutiksi. Keitä vähintään puoli tuntia, mutta maukkaan keiton saat parin tai kolmenkin tunnin hauduttelun jälkeen
Vastaa