Sairaslomalla

Tekevälle sattuu ja kesän suunnitelmat muuttivat muotoaan pienen tapaturman myötä: oikeaa jalkaa leikataan, murtumaa on sääriluussa ja kehräsluissa, siinä kulkee kipsi mukana ja sairaslomaa on edessä muutama kuukausi.

Blogi tulee päivittymään ja nyt vielä aktiivisemmin, kun joutuu olemaan poikkeuksellisen paljon paikoillaan, tulen myös kertomaan tapaturmasta ja siitä toipumisesta.

Vastailen mielelläni myös kysymyksiin eli sairaslomasta huolimatta yhteyttä voi ottaa 🙂

Muuttohommissa Tampereen seudulle

Kevät on ollut muutosten aikaa. Muutan Ylöjärvelle ja jatkossa vastaanotan asiakkaita Tampereen keskustassa osoitteessa Kuninkaantie 19 A (Rauhantila) ja 31.5 alkaen maaseutumaisemissa 65-tien varrella osoitteessa Poikeluksentie 1234, 34330 Poikelus. Navigaattori neuvoo noin muutamalla sadalla metrillä vähän huti, kuten maalla on tapana, mutta tien varresta löytyy numero ja kylttikin pian paikalla. Nettiajanvaraus on tulossa ja aikoja voi tiedustella numerosta soitellen tai viestitse/whatsapp 044-9849140.

Hoitolaan voi saapua hierontaan tai akupunktioon rentoutumaan lyhyelläkin varoitusajalla niin varhain aamulla matkalla töihin, työpäivän päätteeksi, myös illalla ja viikonloppuisin tai vaikkapa extempore käynnille ohikulkumatkalla. Soita kuitenkin ensin ja tiedustele olenko paikalla/vapaana. Hoidon päätteeksi voit halutessasi nauttia terassilla järvimaisemissa teen tai kahvin. Jos en pysty vastaamaan niin soitan sinulle takaisin.

Kuvia tulossa toukokuun lopussa.

Flunssan, nuhan ja poskiontelotulehdusten hoitoa

Muutama vuosi sitten sairastin elämäni ensimmäisen poskiontelotulehduksen ja hätääntyneenä söin suoraan antibiootit. Vielä tuolloin en tiennyt, että poskiontelotulehduskin voi parantua ilman antibiootteja. Akupunktiota käytetään myös flunssan ennaltaehkäisyyn ja oireiden hoitoon.

Lue lisää

Irti sokerista

Olin lapsena ja nuorena sokeririippuvainen. Aikuisiällä aloin vieroittua ja iso osa herkuista jäi pois IBD-diagnoosin myötä; tuli oltua niin viljattomalla, gluteenittomalla, maidottomalla kuin sokerittomallakin ruokavaliolla pitkiä jaksoja.

Lue lisää

Shampoottomuus – uusi trendivillitys?

Vuosien varrella on osunut silmiin monta tarinaa shampoottomasta hiustenpesusta ja joskus on tullut pesua kokeiltuakin niin kananmunalla kuin oluellakin. Kampaajalla sen pari, kolme kertaa vuodessa käydessä on tarttunut monenlaisia tuotteita mukaan. Kesän jälkeen huomasin, että paljon mökkeillessä hoitoaineen käyttäminen jäi lähes kokonaan, sillä järvivedessä peseytyessä hiukset olivat ihanan pehmeät ilmankin.

Lue lisää

Sairaushistoria

VAROITUS

Mainitessani lääkkeettömästä elämästäni ja toipumisestani ilman lääkityksiä, törmään usein kommenttiin ”lievissä tapauksissa noin ehkä voikin käydä..”. Olipa kenen tahansa oireet lieviä tai vaikeita, IBD tai muut autoimmuunisairaudet mahdollisine liitännäisoireineen voivat rajoittaa elämää huomattavasti. Jotta voin kertoa, mistä olen toipunut, tässä artikkelissa kerron kaunistelematta kokemistani oireista.

Lue lisää

Inarissa vaeltamassa

Vietin syysloman lokakuussa Ivalossa mökkeillen ja vaelsin Hammastunturin erämaassa pari päivää, 30km ja yhden yön yli. Yövyin autiotuvalla omassa rauhassa, joen varrella, tähtitaivaan ja haaleiden revontulien alla.

Lue lisää

Väärin parantunut – vaihtoehtohoidot

Vaihtoehtohoidoiksi kutsutaan menetelmiä, jotka ovat länsimaisen lääketieteen ulkopuolella ja joilla ei aina ole tieteellisiä tilastotutkimuksia taustalla. Samalla on unohdettu, että monet vaihtoehtoiset menetelmät ovat olleet käytössä jopa tuhansia vuosia pitempään kuin länsimaisen lääketieteen menetelmät.

Lue lisää